onsdag 11 maj 2011

Nu är det fanimig dags....



Folk i min omgivning rör på sig mer och mer och själv sitter jag bara och jäser som en annan potatis i soffan dag ut och dag in. Det lilla jag rört mig på de senaste 5 åren går nog att räkna på en hand. Jag erkänner! Det är vansinnigt tråkigt och jobbigt med träning!!! Jag hatar det! Jag spyr nästan bara av att tänka på det!

Däremot finns det en annan aspekt som väger tyngre och det är mitt eget välbefinnande. Ju sämre min kropp mår desto kortare tid har jag antagligen kvar på denna jord. För min egen skull och framför allt för min sons skull kommer jag nu försöka ändra på detta.

Till en början kommer jag ägna mig åt golf och cykling så får vi se vart det leder.

Tjingeling!

2 kommentarer:

  1. Försök att få in aktiviteter som spenderar energi utan att du tänker på dem som träning. Man måste ju inte "träna" för att röra på sig. Om du tänker igenom vad du gör i vardagen under en vecka, finns det saker som du skulle kunna ändra på som ger dig rörelse? Om du åker buss regelbundet, kan du gå av tre hållplatser tidigare och gå resten av biten? Har du en kompis som har hund, kan du hänga med på promenad med hunden regelbundet och få kompis-tid samtidigt? En bra sak är också att skriva ner vad du gjort i ett block så när veckan är slut kan du se vad du åstadkommit och motiveras mer av det!

    SvaraRadera
  2. Jag har reggat mig på Funbeat idag för att ha mer koll. Jag kommer köra golf och cykla runt i stan hellre än att åka bil. Jag har inget försvar nu när det är så fint väder här. Problemet är att datorn är roligare än att röra på sig så här sitter jag! Blir nog ändring när jag börjar jobba med för som lärare kan man inte sitta hela tiden :) Tack för alla tips!

    SvaraRadera